lauantai 1. lokakuuta 2011

Καλό μήνα! Kalo mina!

Kreikassa on tapana toivotella kaikenlaisia asioita paljon enemmän kuin Suomessa. Kuun ensimmäisenä  toivotetaan hyvää (alkavaa) kuukautta, hyvää lokakuuta siis! Elokuun puolivälin jälkeen aletaan toivottaa hyvää talvea mikä tuntuu vähintäänkin kummalliselta 35 asteen helteissä. Joka tilanteeseen löytyy sopivat toivotuksensa ja niitä lausutaan pitkät rimpsut. Juuri juhlimanamme nimipäivänä toivotellaan paljon vuosia, hyviä ja onnellisia sellaisia, toivotaan että päivänsankari saavuttaa mitä ikinä haluaa ja kaiken päälle toivotetaan vielä paljon paljon jälkikasvua (!)


Juhlan kunniaksi väsäsin juustokakun Aurin vinkkaamalla ohjeella, alkuperäinen löytyy täältä. Ainoastaan mangosose tuotti vaikeuksia, marketissa ei ollut oikein mitään vastaavaa. Ainoa sosemainen hedelmä- tai marja-asia mitä löytyi oli ällömakea mansikkasiirappi. Kokeilin sekoittaa siihen sitruunamehua, ja siitähän tuli ihan loistavan hyvää!


Hintavertailussa Kreikka on edelleen monilta osin suomalaiselle halpa maa. Isot pitkävartiset ruusut maksoivat 2 euroa kappale ja pikkuliikkeestä kiireessä haettu sähkövatkain 13 euroa sekä kukkamaljakko 6 euroa. Poikamiesboksin keittiövarustelu on lievästi sanottuna puutteellinen... Hinnoissa voi myös esiintyä yllättävää vaihtelua, sama viini samasta viinikaupasta maksoi seuraavana päivänä 2 euroa enemmän kuin edellisenä, tiskin takana oli omistajan sijaan joku muu myyjä. Saimme kuitenkin kuitin, joten myyjän omaan taskuunkaan hintaero ei mennyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti